Friday, 30 December 2011

Alhamdulillah , Rezeki Di Tangan Tuhan !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa ,

Saya Ade pantun ckit ,
Baca taww .



Kalau ada sama dimakan ,
Kalau tak ada sama dicari ,
Kalau ada yang kita amalkan ,
Allah bukakan pintu rezeki .

Hye bloggers ! Tgk laa titile tu ! Ana menangis ! Sbb ana bersyukur .
Nak tau knp ?
Ana kan join contest Giveaway By Nisa Kay ,
Alhamdulillah !
Ana ade tersenarai nama pemenang !
Nak tgk ?
Ana dpt hadiah 1 helai shawl .
Jadilaa . Shawl pon cantikk . Nak tgk nama ana ?
Klik SINI
Tgk laa ! Ade link ana .
Kalau nak sng tkn Shift pastu F3 . Then , korg cari laa link ana .
nak tau link ana ? ni ha berrydomo.blogspot.com
Ana bukn nak menunjuk .
Korg , kalo mng mestyy gembira n kecoh sana kecoh sini kan !
So , Ana Pon nak jadi cenggitu laa !
Huhu ! Tapi , ade rmai lagyy org lain dpt hadiah lagi bestt !
Ade yg dpt contect lens , handbag , skirt , pashmina , shawl , t-shirt , bnyk laa . Tap serious
duhh , hadiah dia mmg hebat .
ade yg dpt hadiah ade org tolong edytkan blog kita bagi ccantikk ,
Dpt topup RM80.00
Berbaloii kan ! Hehe =)

Tapi skang nie , ana btol btol bersyukur sgt sgt !
Alhamdulillah .

Tuesday, 27 December 2011

Sedih , Nangis !!!!!!!! =(

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Saya Ade pantun ckit ,
Baca taww .


Ada anak sedang bermain ,
Berlari-lari melompat pagar ,
Bila kau menanti yang lain ,
Mungkinkah hatiku akan tegar .

Korg !!!!!!! Aku sedih sgt . Aku baru je happy . then tetibe jee sedih !
Sad for what ?
Sbb Nurin , Dia kata dia nak pindah !
Knp pertemuan aku dgn dia , terlampau cepat sgt !
Tak Boley Ke Kalo Biar 5 Tahun ke ? Atau selama lamanya ! Knp Knp ?
Okeyh , aku tau ini semua ditangan tuhan !
Tapi aku tak sanggup berjauhan dgn dia ! Dia baik . Dia lain drpd yg lain yg aku knl !
Pertama kali , aku berkenalan dgn dia ,
Dia buat hati aku menjadi happy !
Selama nie , kwn kwn aku yg lain tkpenaa buat aku rase happy
mcm yg aku rase sekang nie !
Dia buat aku rase suka !
Thnx nurin ! But skang nie , Aku tknk dia pindah sbb aku tknk berjauhan dgn bff aku !

Korg  Nak tau tak , mase aku gaduh dgn farahin ,
Dialaa yg membatu aku
untuk bersabar n berbaik semula dgn ain iaitu farahn !
Knp hidopp aku mcm nie ?
Org yg baik sgt dgn aku selalunye pergi meninggal kan aku !
Diorg semua pergi jauh . Mcm Intan , Nurin
Diorg berdua ni baik sgt !

Aku ingat lagyy mse darjah 4 . Aku dgn intan kwn rpt sgt !
Tapi satu tahun n 8 bulan je kitorg knl !
Pastu dia tros pindah ! Tapi knp rmai org benci dia ! korg benci dia sbb korg kata dia gedik !
Korg tak sedar ke , diri korg tu pon gedik .
Cermin diri tu dulu sblom nak khutuk org ! jgn smpai mulut tu , aku yg bakar .
Ingat lagyy mse dia tepon aku , dia nngis !
Sbb dia kata dia tak snggup pergi meninggal kan kwn baik dia sendiri !
Aku rindu dia sgt sgt !

Nurin pulkk dia nak pindah ke Penang ! N Dia kata dia tak kan blik kl lagyy !
Aku Tak tau nak ckp ape lagyy .

Yg Baik Dgn Aku Semuanye pindah ! Knp ? Okeyh
Aku phm , ini adalah takdir !
Aku tepaksa redha !

Lappy nie daa penuh dgn air mata aku !
Smbil aku tulis nie pon , aku nngis !

*Nurin please jgn pindah !
Aku daa tak thn daa nie . Intan yg baik dgn aku pon pindah .
Ape ape lagyy kau pulkk nak pindah !





Intan , Ana rindu kat intan ! Kalo panjang umur ,
Inshaallah kita bertemu lagyy !
Imy :(




Nurin . Knp Harus pindah !
Kau sanggup tgk kwn kau nngis mcm nie ?
Please wey , jgn pergi !!!!!!
Aku suka kau sbgai kwn aku !
Kau kwn baik aku dunia akhirat ! Your Be My BFF .




Sincerely by , Ana Berry .





Rajin Sungguh Dia Nie Me Like Like !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Saya Ade pantun ckit .
Baca taww .

Pergi mendaki Gunung Daik ,            
   Hendak menjerat kancil dan rusa  ,       
Bergotong-royong amalan yang baik ,
   Elok diamalkan setiap masa .
Hye , Korg title tu buat aku happy sgt ! Nak tau tak cam ne , aku boley jadi happy mcm nie ?
Ade laa ! Ermmm okeyh , nnty aku tunjuk picture dia !
But , skang nie , yg aku suke
sgt kwn dgn dia n aku suka dgn perangai dia !
Dia baik , Lagy baik dari aku !
Nak tau tak ?
Dia  nie Cute sgt laa sgt ! Smpaikan ade org suka kat dia !
PEWITTTTT !
Hehe . Awok jgn marah yee !
Iteww bukn nak cari gaduh , tapi iteww nak biarr semua org tau !
Nnty tak laa diorg buat fitnah !

Daa laa ! Drpd aku celoteh yg mengarut , beta aku
tunjuk kat korg yg aku ckp kan tu !

Nak tgk ? Tgk kat bwh nie !



Hehe ! Ni dia ! Alaa notifications fb je !
mesty korg
ingat kan ape ! haha !

Btw , Thnx Nurin Qistina  kerana sudi juga me like ye !
hehe ! Thnx bnyk bnyk sekali lagyy !


Sincerely by , Ana Berry . 

Thursday, 22 December 2011

Alangkah Indahnya , Kalau Aku Jadi Mcm Nie !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Saya ade pantun ckit ,
Baca taww !

Tumbuh melata si pokok tebu ,
Pergi pasar membeli daging ,
Banyak harta tak ada ilmu ,
Bagai rumah tidak berdinding .

Hye Bloggers ! Mlm mlm nie borink laa kan ! Sbb borink laa Ana Bukk blog ,
Tangan nie daa gatal sbb tak tahan bau keybord untuk taip taip .
Korg Suka Tak tgk kalau wanita berpurdah ?
Ana suka . Terutamanya Budk budk !
Terlalu comel bila tgk Diorg pkai purdah ! Tapi , Bila Difikirkan balik ,
aku rase kalau org yg berpurdah nie , nmpk sopan , ayu DLL .
Tapi kdg kdg ade yg saje je berpurdah . Padahal perangai tak sebaik mane pon !
Saje je nak tunjuk tunjuk !
Aku Bukn laa ckp org yg berpurdah nie , jahat ! Sesetengah drpdnye !
Tapi , Aku rase mcm nak je jadi wanita solehah mcm nie !
Ye laa buknnye ape , bila tgk kat cermin kalau kita berpurdah ,
nmpk so so sooooooooooo cuteeeeeeeeeeee !
Cehh , ikot ayat dlm iklan je ! Ghaha !

Tapi kalau aku berpurdah , kalau perangai tu tak elok , Lebih baik tkpyh kan
tutup sana tutup sini ! Same je . Lagyy bertambah dosa adelah !
Btw , Mak arab mak arab skang nie yg berpurdah ,
anak dia pon turut serta jugkk kan !
Biaselaa anak beranak ! Mestyy laa same ! Btol tak ?
Hewhew !

 

Korg nak tgk tak muka yg aku mksudkan budkk yg comel tu ?
Nak tgk , jom terjah bwh nie ! Tgk puas puas !
Jgn laa pulkk smpai mata juling ye !




Ahh comelkan ! Nmpk ayu je ! Hewhew !
 


Sincerely by , Ana Berry .


 

Alaaa ! Sedih laa !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Saya ade pantun ckit ,
Baca taww .

Anak kucing di keranjang kayu ,
Baru beranak sudah menyusu ,
Meski kamu tak lagi milikku ,
Di hatiku tetap terukir namamu .

Wey , Pantun aku selekeh duhh !
Whatever ! knp nie ? Title bunyi Laen mcm je ! sedih ? Knp ?
Putus cinta ke ! Eyh tak laa !
Nak tau cerite sbnr ? ? ? baca bwh nie .

Esok Hari jumaat , Aku ada bela kucing , daa dekat sebulan jugkk laa aku bela kucing aku tu !
Kitorg satu family , Blik kmpong esok , jumaat mlm !
Blik KL Maybe hari ahad ! Nnty siapa nak bg kucing aku mkn ?
Lgpon kucing aku bukn ade kat sngkr pon !
Sebab kalo ltk kat sgkar , Nnty kesian dia ! ye laa ! dia pon nak hidop bebas btol tak ?
Apepon , Aku syg kan kucing aku Nemo !

I <3 U Nemo ! Muahhh <3 <3 <3


Sincerely by , Ana Berry .

Wednesday, 21 December 2011

Alamakk ! Leceh aaa Cam nie ! Siot duhh !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Takde pantun tuk tajukk Ini .

Hye Bloggers semua , Pagi - pagi lagyy aku daa update blog ,
Sihat tak ? Kalau Sihat Alhamdulillah ! Kalau Tak Sihat , Pergi
Klinik . Kot kot laa Ade Yg Smpai demam kita mne nak tau kan !
Eyh kejap , ape yg aku merepek nie ! Title laen , tibe2 isi kandungan dia merapu !
Okeyh , Aku cerite sekrg ! Knp nie ?
Ape yg Alamak ? Leceh ? Siot ?
Ape ape ape nie ?
Kalau nak tau , jom baca bawah nie !

Korg , korg nak tau tak . Korg kan pkai Shoutmix kan ! Temasuk laa aku .
Shoutmix nie sape yg tak buang , dia kne byr dgn duit .
Nak duit je kann Shuotmix tu ! Korg kne byr dgn duit US .
Aku tak tipu ! Kalo korg tak caye , korg baca kat shoumix korg tu ,
Pekataan dia , " Important Notice " Baca yg tu !
Korg kne delete taw shoutmix korg sblom , 1/1/2012 nie !
Korg semua , mesty tak  nak kne bayar kan !
So , delete laa ! Tapi , haaa Ade tapinye .
Tapi , Kalo korg nak buat mcm shoumix tue , ade lagyy yg laen ,
Nak tau ape dia , Ni haa nama dia ! ------- > cbox .
Tapi , cbox nie leceh aa . Dia tak bnyk pilihan warne , n aku yg tgk pon benci !
Ye laa , mestyy korg lagyy suka kan shoutmix kan !
Sebab cbox nie tak bnyk pilihan warne yg korg suka !
Aku pon Tak tau laa nak buat cam ne lagyy ! So , nak tknkk tepaksa jugkk
laa buat cbox . Sebab aku tknkk byr !
Ingat Tau Blogger yg lain ! ! !

Kalau daa hbes baca , jgn laa pulkk lupe nak komen ye ! =)


Sincerely by , Ana Berry . 


Friday, 16 December 2011

Bgos Laa Sgt Kau Kann ?

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Takdee pantun tuk tajuk nie .

Hye ! Wahhh Tajukk tu pnasnyee ! Knp nie ????
Aku pon tak tau laa nak cerita mcm mne . Org yg tak Pandai nak menghargai jasa budi yg
aku tolong kat dia ! Actually , Kalau tknkk balas jasa ok finee !
Aku tkdee laa sedeyh n saket hati , but
Kalau Yg kau boley bagi kat aku , Seperti , Terima Kasih ! Pekataaan yg pendek jee !
Buknye berjuta juta nak sebut pon susahh ! Kfinee mmg laa
kita tkboleyyy memaksa org ! Tapi Nabi muhammad Kann daa kata
Jika ade yg membantu kita , kita kene laa balas dgn " TERIMA KASIH "
Ustazah dan ustaz pon ade ckp cam tu jugkk ! Kalau kita tkboley bagi dkt org tu ape ape .
Kita kenelaa ucapkan Satu nie je pekataan Yg kat ats tu .
Kalau susah sgt , Ckp Thnx pon daa okeyh daa !
Aku buknn laa nak paksa org untuk berterima kasih kat aku ! But Kita kan sedara sesama islam !
Berterima kasih dan bertolong menolong tu kan sifat umat islam !
Jadi kita sama sama islam nie , kenalah Mengamalkan sifat cam tu ! =) (=
okeyhh aku tau kau sbnrnye tak ikhlas nak kwn dgn aku !
Tapi selama nie aku mungkin terhegeh - hegeh n perasan je kott yg kau tu suka kwn dgn aku !
Okeyhh takpe ! But kau kann mmg benci kan aku !
Selama nie aku ikhlas n sudi nak kwn dgn kau ! Tapi kalo daa mcm nie ,
ermm tkpelaa aku nie perasan je kott !
Lgpon pape pon aku tknkk kita sering bergaduh mcm nie ! Kita lupekan je laa ye psl terima kasih nie !
PApepon aku daa anggapkan kau nie mcm adik aku ! Sbb aku syg kan kau sbgai kwn aku !



Sincerely by , Ana Berry .

Thursday, 15 December 2011

Esok Nak Kuruskan Badan Laa !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Takde pantun tuk tajuk nie !

Eyhhh , Tajokk tu agak pelik laa ! Knp nie ? Aaaa korg nak tau tak !
Esok , Aku g Jogging Dgn kwn aku !
Sape ??? Nurul Athirah n Aisyah Jasmin ! Kat mne ? Kat Btho , Lake Valley laa !
Tak sbrnyee nak jumpe korg ! Korg Mesty ceria kann esok !
Untunglaa ! Hew hew ! Btw Sape nak ikottt ??? Cpt isi borang ! Aku buka smpai pukul 7 pagi esok je !
yg nak ikott tu pegila kat sane ! Ermmm !
Yg Tkdee transport tu , korg Nanges je laa kat umh ! Okeyh !
Ya ALLAH btw aku btol btol excited sgt nak jumpe dgn korg ! Excited cenggitu skali !
Mestyy makin seri kan korgg ! N makin tinggi mcm aku ! hew hew !
Nurul Athirah !!!!!!!!!!
Aisyah Jasmin !!!!!!!!!!

Serious lol aku exited giler nak giler jumpe korg ! Wahh , Cenggitu skali !
Ape pon pastikan muka korg ceria esok ! Jgn buat muka sadiss tau ! Hehehe ! ILYT !
Love korg laa ! Bloggers yg lain jgn pikir love sbgai lesbian ye !
Love sebagai kwn laa ! Ishhh Sudaa Yg laen tu ! Jgn Pikir bukn bukn !
Okeyhhh Kita jumpe esok kul 7 Ye Nurul Athirah n Aisyah Jasmin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jgn tak dtg . Karang aku tunggu berjam jam tak sampai lagyy !
Kne laa korg dgn aku !
Okeyh , Btw jumpe esok ! Bye ! Tataa !


Sincerely by , Ana Berry .

Wednesday, 14 December 2011

I'm Waiting You UPSR 2012 !

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa !

Saya ade pantun ckit ,
Baca taww !

KAMBING BERANAK BULAN LAPAN
ANAK KELUAR KAKI TERKANGKANG
CIKGU SIBUK MENGAJAR DI DEPAN
JANGANLAH KITA BERMAIN DI BELAKANG
Okeyh Hye Semua ! Wah Tak Sangka Laa Lagi Beberapa Hari je ana akan
menjadi murid tahun 6 ! Tak sangka laa masa begitu
cepat lalu . Alamakkkkkkk !!!!!
? ? ? ?
Nak UPSR LAa ! Study hard perlu ada ! Tapi best laa
yg laen tu daa lepas upsr ! Ermmm untunglahh !
Kakak kakak seniour , Senang tak UPSR ?
#Cehh kamainn lagyy aku excited cam gitu sii ! Tapi Tak Sabar nak menuunggu !
Target ----- > 5A .
Mesti ade 5A itu dalam kepala otak nie untuk mendapatkannye !
Ape Lagyy Cepat !!! Study study study !
Bila 1st je masok skola daa bnyk keje cikgu iteww kata !
Alamakkkk !! Tidakkkkk !!!
Tapi ..,.. Aaaa Ade tapinye !!!
Tapi takpelaa keje bnyk ! Jadi Inshaallah laa pandai ! Yeayyy !
Mama Abah , doa kejayaan iteww ye !
Korg pon same taww ! doa kan iteww berjaya !
Sekarang nie , Dlm kepala otak saye , Hye , Welcome to 2012 . N Bye 2011 ! 5A !
Excited nie sbnrne nak 2012 ! Sape tak excited kan , pakai baju baru , kasut
baru , stokin baru , tudung baru , Cuma beg jee tak baru !
Lgponn mama iteww bg beli ! cuma iteww je taknak !
Pelikkan aku nie !
Org daa nak sponsor , jual mahal pulkk ! buknnye ape ! iteww nak
pkai beg lama 2011 tu ! Sbb , beg tu cantikk lagyy !
Tak koyak pon . Mestilaa beg mahalll !
Beg mahal kan tahan lama ! Status ----- > 5A !
Iteww bangga laa nak jawab upsr ! #haha . Excited lagyy duhh !
Okeyh laa cukup sampai disini je ! Malas nak ckp lama 2 ! Sbb iteww nak
pegi belaja nie !
Ana : Study hard !  5AAAAAAA !
Korg nak tgk tak study hard aku nie ?? okeyh , tgk pics bawah niee yee sayang oiii !



Tgk aa tu ! Buku tebal belambak aku baca ! ish3
Study hard punye pasal !

Sincerely by , Ana Berry .

Tuesday, 6 December 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Assalamualaikum ,
Hari ni ana join contest yang best sangat . Hadiah dia pon , sungguh menarik !
Hadiah dia , Ade org sponsor taw ! Jgn main main !
Kalau nak join , klik banner bawah ni


Hadiah dia seriously menarik . Korg , Aku mmg suka tgk Hadiah dia ! Ade pashmina !
Kak Nisa , Thnx Ye Sebab Ade kan Contest macam nie !
Korg Nak tengok hadiah dia ? Klik bawah ni .


Senarai Sponsor :


Btw aku nak ucapkan Thnx untuk kak Nisa Kerana Adekan contest yang menarik nie !
Apepon Harap harap kalau ade rezeki untuk menang !

Sincerely by , Ana Berry .

Jawapan Untokk ----- > http://nurulstorys.blogspot.com

Assalamualaikum ,
Jwb jwb tak jwb dosa .

Tkde pantun untokk
tajuk ini .

Hye tyra ! Sorry Ana Lmbt Jwb Soalan Tyra .
Okeyh kali nie ana akan jwb solan yg ditanyakan oleh tyra .  
Soalan dari tyra . Tgk dibwh soalan yg tyra bagi n ana jwb !    

1. Bila Besar Nak Jadi Apa ?
Answer = Photographer .

2. Pandai Masak Tak ? Kalau Pandai Masakan apa  ?
Answer = Tak Pandai Msk . Hancur bab masak nie . Anyway yg pandai pon Maggie .

3. Suka DSLR tak ? Kalau suka knp ?
Answer = Suka Sangat Sangat Lah Sangat . Sebab Bila Ambik pics Sangatlah cantikk .
Lgponn My ambition kan photographer . So , DSLR lahh yg digunakan .

4. Apa Makanan Kegemaran ?
Answer = Bihun Tom Yam . N Masakan Mak Saya Yg Sodapp Menjilat jari .

5. Korang Suka Artis Ape ?
Answer = Aaron Aziz , Johan As'ari , Fizo , Tiz Zaqyah , Lisa Surihani , Mia Sara .
#Tu je kott . bnykk lagyyy tapi tak ingat laa .

6. Apa Ciri-ciri Kawan Yang Anda suka ?
Answer = Baik Hati , Berterus Terang , Setia , Jujur , Amanah n Benda yg baikk yg kita suka .

7. Suka Lolipop Perisa Apa ?
Answer = Anggur , Strawberi , Epal N Oren . Yummy .

8. Suka Pakai Perfume tak ? Kalau suka ...  Bau Ape ?
Answer = Wangi , Bunga bunga cinta .

9. Buah Apa Yg Suka Makan ?
Answer = Jambu , Anggur , Limau , Epal , Pear .

10. Kalau Gi Makan Angin .. Ade terfikir tak nak beli something kat kwn korg ?
Answer = Takde pulkk . Kalau Jauh Seperti Luar negeri ke . Adelah .
Barangnye ialahh Keychain .



Sincerely By , Ana Berry .

Ana Berry Official Blogspot 2011