Wednesday, 19 December 2012

Tak sangka . Cepatnyee laa hai masa berlalu .

 
 
Hye guys . Korg mesty pelik kan dgn title tu . Ape benda laa yang aku merepek kan . Muahahaha , lupakan je laa . K , skang ni nak ckp laa ni . Nak tau tak ?
Tknkk tau daa . Pegi berambus . #HaishhGarangnyeee . Mesty laa kena garang sebab ..........
Kahkahkahkah , aku daa merepek lagyy .
K , laa korg mesty bosan dgn aku . Bila laaa aku nak start cerita kan . Ape yang aku tau merepk je . Right ?
Jangan marah marah , nnty cepat tua . Opsssss . Tua ?
Berkenaan dgn title tu , ana nak ckp yang ana ni daa nak masuk sek men , huaaaaa cepatnye .
Baru nak main main ala ala kanak kanak ribena . Ecehcehhh .
But , betul laa kan cepatnye masa berlalu . Pejam celik pejam celik daa nak masuk 2014 .
Opsssss tersalah . 2013 laa . Haha maklum laaa terlampau excited SANGET.
Huhuhu ter (CAPS LOCK) pulkk .
 
Jom , kita pasang niat baru bahawa masuk je 2013 kita nak jadi
orang yang baik , yang berguna utk negara , yang pandai , yang hormat orang tua .
Okeyh kita pasang niat baru . Bukn sahaja 2013 , sampai bila bila 
pon kita amalkan mcm ni . InsyaALLAH kalau umur kita panjang . Ana ckp buknnye untuk korang sahaja ,
But , untuk ana jugkk . Okeyh .

Korang daa beli baju skola ? Ana , ALHAMDULILLAH , daa . But , stationery je n bag belum beli .

Okeyh sampai disitu sahaja . Yang lemah dari saya sendiri , dan yang baik dari ALLAH S.W.T
Jadi , jika ade kesilapan , mohon ampun maaf dari saya .


Sincerely by , Nur Farhana

Tuesday, 18 December 2012

 
 
Hye , Wahhh . Tgk tile tu . Ape respond korg ? Muahahaha .
Ape tu ? Ape tuuuu ? Haaa , time last week ade laa program ni dekat masjid CJ .
First-first adelaa member dtg dpn umh bagi borang ni .
First aku baca , aku tknkk pegi langsung . Then aku call laa dia .
Aku ckplaa , Iffah nak pegi ke ? Then dia kata MakAyah dia suh pegi . Then ,
Mak ayah eden balik rumah dari kerja . Diorg kata laa .
Eyh , Iffah ade bgtawu tak psl hal program kat masjid . Then aku ckplaa ade . Siap hntr borang lagyy .
Then ayah aku suh terus isi borang tu . Aku buat tktau je . Tknkk isi langsung .
Mak aku katalaa . Pegilaa ana . Iffah pegi .
Then aku call laa iffah . Aku ckplaa dkt dia iffah , aton pegi tak ?
Then iffah kata pegiiiii . Time tu aku ckplaa . Alhamdulillah . Ade jugkk 2 orang kwn .
But , nak mngis aku dibuatnye . Sebab dipaksa suruh pegi . Daa laa seminggu .
Haiyaaaaa .

Then bila daa 2 hari kat sana rase mcm best gilerrrr . Rase wahh indahnye .
 
 Then ade terjadi sesuatu dekat aku time hari rabu .
Hurmm . Tktaulaa nak ckp ape time tu .
Dlm hati aku ckp , Haishhh time mcm ni pulk dia nak ...................
Sorry guys . Aku terpaksa secret kan hal yang titik titik tu .
Then korg bygkan laa time hari rabu tido pukul 1:30a.m , then bngun pukul 3:00a.m
Memang mngantuk gila laa time tu . But ade laa yang betsnyee .
Hari khamis tu pulkk ade puasa sunat but aku .................................
Hurmm SECRET lagyy . Muahaha .
Then bila hari last day . YA ALLAH rase mcm nak buat sebulan je . Rindu kot .
Bnyk memories dkt situ walaupon seminggu je .

Btw , I love n I miss uoalllllsssssssssss yang pi kem ni . Expecially my team : Biarlah Rahsia . Oyehhhhhh ! Kalau ade umur yang panjang ,
InsyaALLAH kita jumpe lagyy okeyh ,

Memories =)



Yeayhhh . The last dayy =(
My Friend . Dekat kem tu , aku paling rapat dengan dia k .
My Teams : Biarlah Rahsia ~ Oyehhhh
Awesome kan name group kitorang . =) I miss uoalsssss
She is My juniour . Walaupon tak sama group
but , dia tetap respect aku . Sayang dia . Rindu dia .
Daa laa same kitorang PURPLE .
Akak rindu sangat dekat adik !
Hurmm . Rindu semuanye =)
Huhuhu . Me with Aton .

K , tu je yang mapu aku bagi korg tgk . Sbnrnye , bnyk lagyy but malas laa nak letak dekat blog
sbb dekat fb aku daa letak daa . Hehe , kalau nak tgk lagyy bnyk , sila laa ke fb saya .




Sincerely by , Nur Farhana

Telah Lama Aku Menghilang

 
 
Hye . Sudah lama ana menghilangkan . Sorry Guys . Ana busy ckit . But now , I'm not busy .
Daa berbulan tak update . Right? Hahaha . But , korang ade pegi mne mne tak ?
Ana ade laa jugkk pi holiday . Opsss tekeluaq loghat ceq . Hahaha .
Next year , ana daa jarang daa update blog guys .
Why ? Why ? And why ?
 
Ye laa . Kan daa skola mngh . So , mestyy laa sebok . Hurmm .
Btw , korg yg daa habes skola tkpelaa jugkk kan .
Daa boleyh cari kerja or smbung blaja kat U ke ape ke kannn . Hurmm bestnye .
Siap berangan lagyy aku ni . Muahahaha .
But , mmg akan busy gila nnty time daa msok skola men .
Daa laa ade PBS laa ape laa .
Then daa laa sesi petang . Bila balik je mestyy penat . Hurmm .
Nak buat acano ? Harus sabaq ja laa .


K , laa itu sahaja dari saya =)


Sincerely by , Nur Farhana

Monday, 15 October 2012

Hari Keusahawanan

 
Hye , Wah , korg nak tau tak ? Nnty ade hari usahawan dkt my school . Ya ALLAH tak sbrnyee .
Anyway , group kami jual kuih raya cornflakes madu .
Delecious , nnty jgn lupa beli ye kangkawan . Dan untuk pembelian ats RM3.00
akan layak untuk menerima cabutan bertuah .
Hadiah ? Hadiah ape ye ? Ha , kalau nak tau , tgk je laa yee nnty .

Group kami terdiri dari :- : Nur Farhana @ Nafa
                                              : Amylia Natasha @ Namy
                                       : Nina Sabrina @ Nisa
                                                : Nurul Atikah @ Nuty      
 
 
 
 
Okeyh itu saja
 
 
Sincerely by , Nur Farhana
   

Friday, 14 September 2012

Alhamdulillah ,

 
 
Hye , Alhamdulillah ! Ana bersyukur sgt Daa habis UPSR ,. But , tkboleyy nak happy sgt 
sbb nnnty ada lagyy peperiksaan iaitu PSRA .
Okeyh tkpee yg penting korg semua sihat kann ? Hehe . Kalau ada mase kit jumpe lagyy
Okeyh !
 
 
 
 
 
Sincerely by , Nur Farhana

Saturday, 21 July 2012

Ramadhan Kini Kembali



Hye ABANG , KAKAK , ADIK , MAK CIK , PAK CIK , SAUDARA , SAUDARI , TUAN , PUAN ,
Yang comel momel ni . Sihat Semua ? Alhamdulillah , Ana Sihat sahaja di sini . Tanpa kita sedar pejam celik pejam celik , daa masuk ramadhan iaitu bulan kita umat islam untuk berpuasa .
Korg semua , puasa tak ? Ana harap semuanya puasa penuh ye pada tahun ini .
Yang tak uzur tu , ingat ye jgn curi - curi mkn .
Ingat ! ALLAH melihat apa yang anda lakukan . Hari ni ana tkdee idea untuk post .
Daa lama kan ana biarkan blog ni .
Daa mcm sarang Cik Siti daa . Dan jgn lupa ye kwn kwn .
Di bulan ramadhan al - mubarak ni jgn lupa untuk melakukan perkara-perkara yg baik .
Kalau boleyh , jgn ye buat perkara tak elok .

By The Way ,
SELAMAT MENUNAIKAN IBADAT PUASA DI BULAN RAMADHAN YANG MULIA INI

Ikhlas , dari Ana Dan Keluarga .





Sincerely by , Nur Farhana


Monday, 23 January 2012

Smile is Cute ! Senyum itu sangat Comel !

Assalamualaikum

Hye semua , Ape khabar ? Sihat ? Ana sihat je , Alhamdulillah !
Cuba tgk title tu ! Wahhh !
Ceria kamain lagy kau ye ana ! korg semua mesty suka senyum kan !
Ye laa senyum itu kan satu sedekah . Give your smile for me ! Pleaseee ! Now give your smile for me !
Ha , kan cute tu  kalo senyum ! Tengkiyuu for your smile !
Ana Pon akan senyum balik kat korg ! Nah ambik nie ! Ini senyuman ana untuk korg =)
Korg korg ! Nak tau tak ?
Sape nak tau angkat tangan mcm saya !!! hehe !
Nak tau tak ? nak ? Nak tak ?
Okeyh ana citer dkt sini ! Nak tau ana nie mmg suka senyum bila nmpk org !
Tapi ana tak laa 24 jam senyum !
Ye laa nnty org kata ana nie gila pulkk ! Haishh ! tu daa jadi pergaduhan tu !
Ana mmg org yg suka senyum pada anda !
Kalo korg nmpk ana tak senyum kat korg tu mknenye ana BAD MOOD .
By the way , Ana nak mintak maaf !
Ye laa kalo korg rase ana nie tak suka kat korg ! Sorry i say ! Maafkan tau !
Sedangkan ALLAH pon boleh maafkan hambanya . Inikan pula
hambanye ! Haa , dgr sini ana nak citer !
Tak semestinye ana semyum kat korg wahai lelaki , ana suka kat korg !
Ana senyum , sbb ana memberikan sedekah kat korg !

Anyway , pastikan bila korg senyum tu ikhlas !
Jgn laa senyum tak ikhlas . ALLAH nmpk perbuatan anda dan isi hati anda !
Ana senyum kat korg pon ikhlas  tau !
Buat ape senyum tak ikhlas ! Mcm tu lebih baik tak yah senyum ! Kan ?
Hehe ! =)
Ana suka kalo tgk kwn kwn ana senyum ! Nmpk cute sgt !

Tgk laa nie baby nie senyum ! Kan nmpk cute ! Kalo kitee semua senyum mestyy
lagyy cuteee !




so sooooooooooooo cuteeeeeeee !

Jgn lupe tinggalkan komen anda !


Sincerely by , Ana Berry .

Tuesday, 3 January 2012

Langkawi =D

Assalamualaikum ,
Jw jwb tak jwb dosa .

Takde pantun tuk tajuk nie !

Hye bloggers ! Saya Nak pegi langkawi dgn Air asia . Hmmm sedihnye .
Org lain happy sbb dpt pegi langkawi .
But saya sedih sbb berjauhan dgn mama n abah . =(
Tapi , iteww best . Dpt naik
Kapal terbang .
Tapi iteww naik air asia , Sbnrnye tak nak naik air asia , sbb
Mas lagyy best !
Tapi nak buat mcm mne ! Mama daa beli tiket .

Ermmm best laa kat langkawi . Kita beli coklat !
Beli dkt Kedai Haji Ismail laa .
Kehkehkehkeh . Tapi , kita tak beli bnyk . Beli sikit je . Huhuhu ~~~


Okeyhlaa . malas nak cerita pnjg pnjg . Kbyee . Tgk muka saya nie !






Hehe . Muka kite lwk laa . Kehkeh ! Selekeh pon ade .


Sincerely by , Ana Berry .
Ana Berry Official Blogspot 2011