Sunday, 6 October 2013

Panggilan Seram T.T


Bismillahirrahmanirrahim.....

Hii guys :D yaaa daa lme tk blogging :/ rinduu meyhhh! btw sorry yaa.
Maklumlah sek kann so busy sikit tkde masa nk blogging.
Korang semua apa khabar? Sihatt?
Btw haaaa tgk title tuu :o
Wahhhhhhh! Ape yg serammmm? :o okee nii nak habaq nii ~
JENG JENG JENG
ahahah saje jaa nak buat suspen xD okee tahu tk lawakk so takyah gelak.
Gelak kena ikhlas :D ehh ape jadah aku nii?
Tetibe jaa merepek -.- lol
ahahah k abaikannn ~`
Btw nii ceq nak habaq kat hampa semua nii ~ Dgr sinii org kmpung !!!!!!!
Haaaaaa btw smlm iaitu pada jam 2.35am
Ana dpt panggilan dri no yg tak dikenali n then ana pun jawab laa call tuu
then tetibe ade seorang makcik yg ana tk kenal ckp mcm nii
"Hello, nii siape ehh? Boleh saya tahu"
then ana pun jawablaaa "nii siape?" then dia kata "saya nak tahu ni siape nama, tinggal kat mne
sbb no awak ade dkt dlm fon suami saya"
then ana pun jawablaaa "salah org kut cik. saya student lgy tk penah pulk
msg org calling dgn suami org"
then makcik tuu kata "yeke nii? tpi btul kee adk tk pernah contact atau msg 
dgn suami makcik?"
then ana pun jawablaaa "ye" *smbil tuu tkut n rasa mcm loading skjp*
then dia kata adk student bljr kat U atau masih bersekolah?
then ana pun jawab laa "sek bru tingkatan 3." time tuu terpaksa ckp form3 sbb klau kata form1
nmpk sgt pulk kita ni budk lol
then makcik tuu pun kata "ohh oke. maaflah. makcik cuma risau aje sbb
suami makcik save no adk ni letak nama contact "SAYANG"
and then ana loading gilaaaa laa time tuu ~ ya allah. mmg terkejut gila ana time tuu smpaikan 
rasa mcm nak trauma pun adee, ya allah series.
Makcik tuu ingt ana tuu ade relay dgn suami dia -.- lol mmg taklahhh. ana bru student kutt
mne pernah contact dgn suami org -_- errrrr
tpi yg ana peliknyaaaaa mne suami dia tuu dpt no ana? smpai nak save kata syg bagai --'
And yg lagi membuatkan ana tkut ialah suara makcik tuu mcm bru lepas nngis hm
ana nii daa laa tk bole tgk org menangis. nnty rasa nk nngis juga hm
And lagi lagi lah mnakutkan bila dpt panggilan mcm tuu.
dah laa time tuu pukul 2pagi lebih n ana sorg je yg blum tido lgi dlm umah ~` okee smpai harini ana still tkut
hmmmm tkut laa ): ya allah. harap-ii tkde ape-ii yg akan berlaku. Aamiin (';
bila ana story citer ni kat kwn-ii ana, diorg pun takut hmmm
Ana nii mmg takyah ckplah. Lagi lagi lagi lahh tkut bila dpt panggilan mcm tuu.
Ana cuma tkut klau makcik tuu buat seusatu hmmmmm.
Ya allah lindungilah hambamu ini. Aamiin (':
tpi series ckp, rasa mcm nak mngis pun ade smlm bila kena mcm tuu., 
ya allah bygkan betapa loading nya ana n rasa mcm hm hanya Allah saje yg tahuuuu ~`
Apepunnn ana masih terpikir hal ini smpai kan ke harinii. ya allah.
Hmm lepas ana daa ltk call smlm, ana trus tk bole tido n asyik pikir psl tuu jee. 
ye laa. sape tk tkut bila dpt pggilan mcm tuu. mesty terkejut gila kann? hmmm
btw ini cerita btul dri ana bukn ana yg reka-ii yee ~`

Okeyh laa smpai disinii jelaaa ehh, klau ade pape ana smbung crita lagi tau :')
Drop your commnets here <':



Sincerely by, Nur Farhana

Monday, 5 August 2013

Ramadhan dah nak tinggalkan kita ):



Hi guys, rasanya ana daa lame tak update blog kann? Hm, tatahu laa knp tetibe mlm nii tgn 
gatal sgt nak meng-update blog xD hahaha k abaikannn -.-
Btw, cubee tgk title tuu? Hm sedih laa, ramadhan daa nak tinggalkan kita ):
Hm, rasa mcm tk smpai sebulan pun puasa.
Ana rasa mcm bru last week kita start puasa. Ya Allah, cptnyaaa lahai masa berlalu kann?
Hm, btw korg daa buat persiapan nak raya?
Kalau daa, bguslaaa :D
Hehehe, korg blik kg? Kalau balik, hati-ii di jalan raya okeyy?
Huhuhu ~
 
Okeyy, smpai disini je laa. Daa tatahu nak ckp ape, haha, okk btw

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN (:
HATI-II DI JALAN RAYA.



Sincerely by, Nur Farhana

Sunday, 21 April 2013

I'm Okay (:

 
Hye awak yang comel momel tuu, tgk title tuu, mesty korg pikir ape kena dgn ana nii ? Haaa ni
nak bgtahu nii, ana kan dah lme tak update blog so nak bgtahu lah
Ana okeyh jaa, tkde problem pon, Alhamdulillah (:
Ramai ingt ana tak sihat sbb daa jarang tak update blog, ehh salah tuu, 
ana busy laa yang, tkde mase nak update.
So, arini ade masa nak update, ana update lah.
Don't worry dear ~ I'm okay (:
Ehh lupe nak tnye, korg semua sihat ? Mcm mne sch ? Okeyh ?
Haaa nmpk tak, caring ann ana ambik tahu pasal korg,

Ehh sampai sini jaa laa berceloteh, rasanya nak out lahhh, Esok sch kannn.
Baju sek, kain, tudung tak iron lagi, kasut tak buh kapur lagi,
tak ikat tali lagi, tak kemas beg lagii.
Hmm , nmpk tak ? Terselah kan KEMALASAN disituuu.
Srsly, penat + ngantuk, nak cuti lagiiiiiiiiii !

 

Sincerely by, Nur Farhana

Saturday, 16 March 2013

Missing Again at the blog !

 
 
Hyee ? Hmm , tgk title tuuu , wuhhuuuuu ! Knp nii ? Ye lahhh telah lama ana hilangkan diri !
Dah lme tak merepek dkt blog kennn ?
Hmm , sorrylah, sejak skola petang nii , asyik busy jaa, takde masa nak update blog !
Harini ana free , so ana ingat nak update n nak hiaslah ckit blog yg dah mcm sarang burung jaaa kennn ?
Hmm , sebelum tuu , lupe nak tnye. Korang ape khabar ? Sihat ?
Ana, Alhamdulillah, sihat. Mcm mne skola ? Ok tak ?
Ana , hmm ...... Ntahlaa. Penat tuu mmg lah , dgn aktiviti koko lagiii. Uhhh , yg paling
ana benci skali ialah -------> PBS (PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH)

Time cikgu buat pbs jaaaa , rasa mcm nak ponteng kelas jaaaa, bosan kotttt.
Nak kena buat Band 1 lah , band 2 lah n sampai band 6.
Hmm, tapi nak wat cane kan ?
Redha jaa lah, hmm, lgpon lagiii 2 minggu nak cuti ! Yuhuhuuuuuuu !
Bestmyaaaaaaaaaa !
Tak sabar nak cuti ! Time cuti nnty , jom hang ? Jom arrrr !
Nnty mesty bosan duk umh sensorg,
Apepon, ana nak ucapakan Gud Luck guys ! Fighting to your future k (:




Sincerely by, Nur Farhana

Tuesday, 12 February 2013

Gong Xi Fa Cai

 
 
Haiiii ! Saya nak ucapkan Happy Chinese New Year to sahabat-sahabat yang mnymbut
perayaan ini. Hope u guys enjoy k. Hmm, Gong xi fa cai.
Nak ampau ? Boleyh laa. Plissssss =\


Perghhh. Semangat kann ana. I'm wearing cheongsam.



                                                                                                     Sincerely by, Nur Farhana
Ana Berry Official Blogspot 2011